.
.

Samen IJzersterk

Op Centrumeiland, in IJburg aan de oostkant van Amsterdam, komt het woongebouw van project Samen IJzersterk. Een unieke woonbeleving dat tot stand komt in samenwerking met bewoners. Voor het ontwerp is er gekeken naar de wensen en behoeften van de toekomstige bewoners en hoe zij zouden willen worden. Dit resulteert in 32 woningen met een eigen karakter binnen een woningcomplex waar woongeluk en ontmoeten centraal staat.

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Bekijk voor de actuele beschikbaarheid via de woningzoeker.

Samen wonen
Woongeluk gaat hand in hand samen met een fijne woonomgeving. Die omgeving creëer je samen met jouw buren. Daarom worden er verschillende gemeenschappelijke ruimten gerealiseerd, zowel binnen het complex als daarbuiten met een collectieve binnentuin. Als toekomstige bewoner beslis jij samen met jouw toekomstige buren mee over de invulling hiervan.

Een eiland in Amsterdam
Je woont omringd door water en ervaart een gevoel van ruimte. Je waait uit op het IJmeer en op het Markermeer. Toch ben je óók Amsterdammer. Je woont in de stad. Van de voorzieningen maak je dagelijks gebruik. De grootstedelijke sfeer ligt aan de andere kant van de brug (Oost), of een paar tramhaltes verderop (Centrum).

Energieneutraal en rainproof
Jouw woonplezier gaat niet ten koste van de planeet. Alle elektriciteit en warmte die je nodig hebt wordt duurzaam opgewekt. Het milieu wordt minimaal belast en je bespaart op energiekosten. Zo houdt het gebouw een teveel aan regenwater vast. Het water wordt zoveel mogelijk op eigen terrein afgevoerd.

Veilig en vrij
Geen lange doorgaande lijnen, maar korte straten. De wijk krijgt groene en open plekken, die zullen variëren in gebruik. Er komen speelplekken voor verschillende leeftijden. Daarnaast is het eiland verkeersluw. Voor kinderen ruimte om te spelen, voor jongeren en volwassenen ruimte om te socializen. Een heerlijke plek om te wonen.

Toekomstige bewoners

Silvester & Sofia zijn twee toekomstige bewoners van ‘Samen IJzersterk’. Lees hier meer over hun motivaties en keuzes.

Architecten

David en Roel van architectenbureau Raumplan maakten het architectonisch ontwerp van Samen IJzersterk.