IJburg is een relatief nieuw stuk Amsterdam, dat grotendeels omringd is door natuur. Het natuurgebied de Diemer Vijfhoek en het stadsstrand van IJburg liggen vlakbij. De aanleg van de 'archipel van kunstmatige eilanden' in het IJmeer ging in 1999 van start. Zo'n nieuw stuk land nodigt uit tot pionieren; op de eilanden zijn opvallend veel bijzondere, duurzame, bouw -en wooninitiatieven gerealiseerd.

Hét zelfbouweiland
Centrumeiland bestaat sinds 2014. De gemeente heeft het aangewezen als 'hét zelfbouweiland' van de stad. Het merendeel van de woningen mag (onder voorwaarden) naar eigen ontwerp worden gebouwd. Onze bouwgroep is door de gemeente geselecteerd om een deel van de bouw te verzorgen.

Voorzieningen
Er wordt toegewerkt naar een ruim aanbod van kunst, cultuur, sport en sociale voorzieningen in de wijk. Het begin is daar: een basisschool wordt om de hoek van Samen IJzersterk gebouwd. Horeca, ruimte voor dienstverlenende bedrijven, een huisartsenpost, een broedplaats voor ondernemers, een kantoor en een park staan in de planning. Op loopafstand vind je een surfschool en een recent aangelegd zandstrand waar je kunt zwemmen of wandelen met de hond. De veer naar Pampus vertrekt in de buurt en met een eigen of gehuurde boot vaar je zo het IJmeer op, door naar het Markermeer, zelfs het IJsselmeer.

Bereikbaarheid
Centrumeiland is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets of auto. De gemeente Amsterdam heeft bereikbaarheid tot topprioriteit gemaakt bij de ontwikkeling van het gebied, zo is te lezen in het 'Gebiedsplan 2021'. De goede bereikbaarheid maakt het aantrekkelijk om in IJburg te wonen. De wijk is ontegenzeggelijk onderdeel van de stad en toch ervaar je er een gevoel van ruimte. Tram 26 brengt je binnen een half uur naar Amsterdam Centraal, bus 66 gaat naar station Bijlmer Arena, waarvandaan je met 17 minuten in Utrecht bent. Via de IJburgerweg fiets je naar het centrum van de stad. De Zeeburgerbrug brengt je naar de Indische buurt, in oost, of naar de Schellingwouderdijk in noord. Met de auto rijd je binnen enkele minuten op de A1 of de A10.